7467Mijn eerste rittenwedstrijd bij de beloften is zeer goed meegevallen. We bezetten met de ploeg de plaatsen 1 en 2 in het eindklassement, wonnen een rit, het ploegenklassement en de trui van de tussensprinten. Zelf heb ik ook een behoorlijk resultaat neergezet. In de eerste rit met 13 maal een serieuze beklimming in, ben ik 23e geworden.
De tweede dag was er een tijdrit van 14 km. Tijdrijden is niet direct mijn specialiteit maar ik heb het er toch redelijk goed van af gebracht met een 50ste plaats 01:39 van de winnaar.
In de afsluitende rit heb ik mee geholpen om de leidersplaats van de ploeg (Aimé De Gendt) te verdedigen en heb heel de wedstrijd in de kop van het peloton gereden. We mochten een groepje van 7 man dat weg was niet teveel voorsprong geven. Dat hebben we ook niet gedaan zodat het op een massasprint uitdraaide. Opdracht volbracht, bolde ik moe maar tevreden achteraan van het peloton als 71e over de meet.
Ik ben ook tevreden over mijn eindklassement: 26e en eerste eerstejaarsbelofte. En over de begeleiding van onze ploeg bij zo’n meerdaagse wedstrijd kan ik alleen maar vol lof spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *