In de laatste rit van de Tour du Pays Roannais was het weer superwarm: 38,5 °C.
Vanaf de eerste km ontsnapte er een groepje van een achttal renners. Op de tweede klim van de dag voerde de ploeg van de gele trui de forcing, waardoor Jacob met een groep van 15 renners boven kwam. In de afdaling keerde een grote groep terug met ploegmaats Lindsay De Vylder en Piet Allegaert. Op de laatste klim was Jacob zich juist aan het bevoorraden bij de ploegwagen toen een groepje wegreed met de gele trui. Na een tiental kilometer kon hij met drie anderen de sprong nog maken naar dit groepje. Uit de kopgroep die nog met zes overbleven ontsnapten nog twee renners en het was Julien Bernard die ritwinst pakte.
In het groepje van de gele trui werd Jacob uiteindelijk 14e en kon hij nog twee plaatsen opschuiven in het klassement, zodat hij uiteindelijk 17e werd.

uitslagen van de verschillende etappes:
etappe 1 (criterium): 66e
etappe 2 : 14e
etappe 3 (tijdrit): 28e
etappe 4 : 14e

Eindklassement 17e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *