Eerste afspraak in eigen land voor de Belgische klimmers, die in grote getale naar Polleur waren afgezakt. Zo’n eerste confrontatie met de Ardense heuvels is altijd wat afwachten wat de benen zullen doen. Jacob was zeer blij dat het goed gevoel van de voorbije week blijft aanhouden. De beklimming van de Vecquée was daarvoor een eerste goede waardemeter. Jacob kwam hier helemaal vooraan in het peloton boven. Tijdens één van de afdalingen ontsnapte een groepje dat al rap 1min30 voorsprong kreeg en waarvan zes man stand hield tot op het einde.
Jacob zat helemaal vooraan in het peloton dat sprintte voor de 9e plaats, maar moest sterk in de remmen omdat er voor hem een tweetal renners compleet hun bocht misten en tegen de grond gingen. Hij finishte uiteindelijk als 15e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *