Jacob was hersteld van de maag-darmproblemen van het begin van de week en reed een zeer attente wedstrijd. Hij zat bij de beklimmingen op de Vecquée en Maquisard steeds vooraan op de eerste rij van het peloton. Toen een groepje van zes ontsnapte ging hij in de achtervolging maar bleef gedurende meer dan twee kilometer hangen op een paar tientallen meter. Nadien probeerde Jacob tevergeefs nog een paar keer de aansluiting te maken maar kreeg geen kompanen mee en was het onbegonnen werk om op de zes ontsnapten terug te komen.

Een volgend groepje met ploegmaat Timo Willems raakte wel weg.

Ze kwamen nog dicht op de kopgroep terug en Timo werd mooi 5de.

Jacob finishte in het groepje erachter op de 34e plaats nadat hij in de gevaarlijke bochten naar de aankomst bijna onderuit ging. Een goede wedstrijd gereden, maar het was voor Jacob weerom een ontgoochelende wedstrijd qua resultaat. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *