Het was onzeker weer bij de start van Luik Bastenaken Luik voor beloften dit jaar. Na de eerste twee klimmetjes van de dag goed te zijn doorgekomen liet Jacob zich samen met ploegmaat Viktor Verschaeve na ongeveer 60 km afzakken tot bij de volgwagen om een regenvestje te gaan halen. Jammer genoeg versnelde het peloton op dat moment en werd er barrage gemaakt waardoor Jacob en zijn ploegmaat  plots tegen een grote achterstand aankeken en in de achtervolging moesten gaan. Jacob kon pas na een dertigtal km (na de beklimming van de cote de Wanne alleen te hebben gedaan) aan de voet van de Rosier terug aansluiten bij het peloton.

Op de volgende klimmetjes ging het goed. Maar op het einde kwam hij toch krachten tekort om met de eerste groepjes mee te zijn. Hij eindigde uiteindelijk 46e .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *