Er stond veel wind op het parcours. Jacob ging al van in de eerst ronde in de aanval met een zestal man. In de tweede ronde was het de beurt aan ploegmaat Cedric Beullens. Jacob volgde in een tweede groepje samen met ploegmaat Viktor Verschaeve op een twintigtal seconden.  Na enkele ronden achtervolging smolten de twee groepen samen en was er een kopgroep van zo’n 20 renners. Het peloton volgde als snel op een minuut. EFC-L&R-Vulsteke was met drie renners het best vertegenwoordigd in de kopgroep, maar Cedric Beullens (rugklachten) en Viktor Verschaeve (maag-darmproblemen) moesten de rol lossen en de wedstrijd staken.

Met nog 25 km voor de boeg probeerde Jacob het alleen. Hij kon een volledige ronde voorop blijven, maar werd 3 ronden voor het einde terug ingehaald. Met nog iets meer dan 1 ronde te gaan ontsnapte Alfdan De Decker met Jarno Mondelaers. Ze hadden al snel een kleine 30 seconden voorsprong. Jacob ging in de tegenaanval met Michael Delbaen. Ze kwamen nog tot op 6 seconden maar moesten voor de derde plaats sprinten, waarin Jacob het haalde. 

 

One Comment on “3e plaats op provinciaal kampioenschap in Antwerpen

  1. aanvallend koersen loont, zie je wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *