Jacob kon de goede conditie van het provinciaal kampioenschap aanhouden. Hij ging vlot mee over de eerste hellingen van de wedstrijd met o.a. de Xhierformont, en de Cote de Wanne. Tijdens de beklimming van de Rosier werd hij jammer genoeg aangereden door een andere renner waardoor hij ten val kwam. Na een helse achtervolging samen met twee ploegmaats kon hij aan de voet van de Vecquée terug aansluiten bij het koppeloton. Jacob was er ook nog bij op de Maquisard en de Mont Theux. Op de Cote de Cornesse ontsnapten negen man waaronder ploegmaat Bjärne Van Acker. Ze hadden een minuut voorsprong bij het ingaan van de twee plaatselijke ronden. Het kopgroepje hield stand tot aan de aankomst maar kwamen totaal verbrokkeld over de eindstreep. Het was uiteindelijk Harm Van Houcke die het haalde. 

Jacob finishte sterk na deze zeer zware wedstrijd over 177 km met een dertiende plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *