Jacob heeft ook de tweede dag van de Trofee Provincie Oost-Vlaanderen de koers mee kleur gegeven. In het begin van de wedstrijd ontsnapten 12 renners zonder iemand van de ploeg. Ze haalden tot 1’20 voorsprong op 70 km van het einde, het sein voor Jacob om samen met ploegmaat Céléstin en enkele anderen in de tegenaanval te gaan. In een helse achtervolging slaagden ze er in om in een tiental km de kloof te overbruggen en aan te sluiten bij de kop. Een sterk staaltje! Nadien probeerde Jacob tevergeefs nog enkele keren te ontsnappen met het doel een aantal metgezellen mee te krijgen van de kopgroep van een 20-tal renners. Dat lukte jammer genoeg niet. Twee renners slaagden daar wel in, de Zuid-Afrikaan Gustav Basson en ex-ploegmaat Gill Meheus.  De Zuid-Afrikaan kon nog wegspringen en als eerste solo over de meet komen.

In de sprint voor de 3e plaats werd Jacob gehinderd en kwam hij bijna ten val, zodat hij niet voluit kon gaan en op een 13e plaats strandde.

Twee mooie koersen van Jacob in deze tweedaagse maar er zat meer in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *