Proloog

Eerst was er een proloog van 8 km klimmen. Dat was geen succes voor Jacob. Hij was te hard van stapel gelopen in de eerste twee kilometers en blies zichzelf op, waardoor hij pas als 101 eindigde.

 

1e Etappe (172 km)

In deze in de aanloop nog relatief vlakke rit met aankomst om de steile col van Quassolo, zat Jacob goed mee vooraan tot aan de voet. Op de col zelf speelde het feit dat hij onderweg onder meer omwille van de warmte te weinig gegeten had hem parten en kreeg hij te maken met een hongerklop. Een cola op de col deed deugd en gaf Jacob energie om toch nog heel wat plaatsen goed te maken en uiteindelijk te eindigen op de 44e plaats.

 

2e Etappe (138 km)

Deze reed werd door de organisatoren als een kleine Luik-Bastenaken-Luik bestempeld. Met 14 klimmetjes waaronder een aantal onwaarschijnlijk steile, met gemiddeldes tegen de 20% aan.

Jacob finishte als 38e.

 

3e Etappe (170 km)

Deze rit was de konninginnerit met aankomst op de zware col van Breuil-Cervinia. Jacob voelde zich vandaag in zijn sas en kon met de besten mee om uiteindelijk 27e te worden. Hierdoor schoof Jacob op tot de 33e plaats in het klassement.

 

4e Etappe (103 km)

In de laatste rit was Jacob duidelijk nog niet volledig gerecupereerd van de vorige dag en had het al moeilijk op de eerste col. Tijdens de laatste steile aankomstcol kwam hij terug beter in zijn ritme, maar hij eindigde pas

 58e en verloor jammer genoeg nog 10 plaatsen in het klassement.

 

Eindstand

Jacob 43e op 43’46”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *