Etappe 1 (160km 2000 hoogtemeters)

De eerste etappe was geen succes voor Jacob noch voor de andere EFC’ers. In het begin sprong Jacob mee met verschillende aanvalspogingen, maar wellicht iets te veel zodat hij zich opblies en niet mee was met het eerste deel van het peloton dat snel een zeer ruime voorsprong uitbouwde. Jacob eindigde uiteindelijk in het peloton dat op 27’21” over de meet bolde op de 111e plaats.

Etappe 2 (165 km 3500 hoogtemeters)

Zoals in de eerste etappe was ook in de tweede etappe het tempo zeer hoog van in het begin en werd het een uitputtingsslag waarbij het peloton stelselmatig uitdunde. Jacob kon zich steeds vooraan handhaven. Op de eerste klim na 10 spatte alles al uit elkaar en bestond het peloton nog maar uit 50-tal renners waaronder Jacob. Nadien ontsnapten er uit dit koppeloton nog verschillende groepjes waar ook Jacob naar toe kon rijden. Er bleven op het einde nog zo’n 20 renners over die streden voor de overwinning, waaruit zich nog een trio kon losmaken waarvan Fabian Schmidt als eerste over de aankomst reed. Jacob werd na een sterke wedstrijd, knap 9de.

In het algemeen klassement was Jacob 31e. Er reden slechts 39 renners deze zeer zware betwiste koers uit.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *