Jacob heeft het eindklassement van de tussensprinten gewonnen in de driedaagse rittenwedstrijd Tour du Piëmont Pyreneen. Jacob zat in de eerste rit onmiddellijk in de kopgroep en werd tweede in de eerste tussensprint. Dat was voor hem het sein om zich ook te mengen in de volgende tussensprinten die hij alle drie kon winnen, zodat hij die eerste dag de trui van de tussensprinten kon omgorden. In de rit zelf ging hij tijdens de laatste kilometers nog op zoek naar de twee vluchters. Hij kon ze bijna  bijhalen en bleef zo nipt uit de handen van de achtervolgende groep om als derde over de meet te bollen op 2 seconden van de winnaar. 

In de tweede rit verdedigde Jacob met succes zijn leiderstrui van de tussensprints, dank zij onder meer de hulp van ploegmaat Gilles Borra. Door de energie die hij onderweg moest aan de dag leggen om de trui te verdedigen, kwam Jacob iets te kort om mee te zijn met de kopgroep. Hij finishte uiteindelijk 26e .

 In de laatste rit trok Jacob al zeer vroeg in de aanval.

Nadat hij ook in de deze rit twee tussensprinten kon winnen, was hij helemaal zeker van de eindzege in het klassement van de tussensprinten.

Na meer dan 100 km in de aanval werd het kopgroepje waar Jacob deel van uit maakte,  pas tijdens de laatste beklimming op een 10- tal km van de aankomst bijgehaald. 

Jacob werd in deze rit waar hij bijna gans de wedstrijd in de aanval had gereden uiteindelijk 29e.

In het eindklassement kon hij zijn 12e plaats vasthouden.

 Na ook in het bergklassement punten te hebben verzameld, eindigde hij ook derde in het klassement van de ‘combinétrui’ op amper 2 punten van de overwinnaar van deze trui.

 

Hij eindigde als zesde in het jongerenklassement en de ploeg werd 2e in het ploegenklassement op 3 luttele seconden van de winnaars de ploeg van Euskadi. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *