In de eerste rit bleef het peloton lang gesloten. Tot we plots in een open stuk kwamen en heel het peloton verbrokkelde. Ik liet mij net als mijn ploegmaten verrassen, waardoor 15 renners konden wegrijden. Ik zag het gevaar en ging zo rap mogelijk naar de kop van de achtervolgde groep. Op dat moment waren de koplopers wel al 35 sec weggereden. Na enkele kilometers kreeg ik hulp van 4 andere ploegmaats en samen konden we de brug slagen naar de eerste groep. Op de plaatselijke ronde zat ik enkele malen in de ontsnapping maar we kregen geen vrijgeleiden van een ondertussen sterk uitgedunde groep. Uiteindelijk reed ploegmaat Julien weg met 2 en hij kon zijn metgezel aftroeven in de sprint. In de laatste kilometers probeerde ik de sprint voor de 4de plaats nog te ontlopen, maar op 500 m werd ik ingelopen met een 16de plaats als gevolg.

 

In de tweede rit regende het onopgehouden van bij de start. Er reed een paar keer een kleine groep weg, maar met de ploeg konden we hun voorsprong telkens binnen de perken houden. Zo kwam de leiderstrui van Julien nooit in gevaar. Julien won uiteindelijk het klassement, Ik zelf eindigde 26ste in de rit en 17de in het algemene klassement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *