In de eerste rit reden al snel 2 renners weg, die samen een grote bonus sprokkelden. In het peloton bleef alles bij elkaar en werd er zeer nerveus gereden. Op de laatste helling werden de koplopers ingehaald en probeerde ik nog iets, maar de massasprint was onvermijdelijk. De zeer gevaarlijke sprint liet ik aan mijn voorbijgaan. 

In rit 2 was er een gelijkaardig scenario met aan het einde een massasprint. Samen met de ploegmaats probeerde ik onze aangeduide sprinter Sasha zo goed mogelijk te piloteren in de sprint.   

De tijdrit op maandag voormiddag was wederom een grote ontgoocheling, ik eindigde pas als 85ste.

In de namiddag rit probeerde ik het slechte gevoel van de tijdrit door te spoelen. Ik ging daarom direct mee in de aanval, maar na een 10 tal kilometers werd ik met mijn metgezellen al terug gegrepen. Op een van de hellingen probeerde ik het nogmaals maar weer kregen we geen ruimte. Op de plaatselijke ronde met telkens de beklimming van de Saint-Sauveur kon ik mij redelijk gemakkelijk handhaven in de eerste groep, maar op 4km van de aankomst viel er een breuk in de eerste groep. Ik offerde mijn kansen op om het gat te dichten voor mijn ploegmaat Cedric.

Uitslag van de verschillende ritten: https://www.procyclingstats.com/rider.php?id=177211

Zo sloot ik de ronde af zonder resultaat, maar wel met een goed gevoel.

Op naar volgende week, waar ik aan de start sta van 2 eendagswedstrijden in Frankrijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *