Afgelopen weekend waren we weer in Normandië voor 2 ééndagswedstrijden. Zaterdag geraakte ik na ongeveer 60 km voorop met een kopgroep van 15. De samenwerking verliep vlot, waardoor onze voorsprong al snel op liep tot 2 minuten. Elke lokale ronde moest er een kleine helling overwonnen worden maar die lag te ver van de aankomst om echt iets te proberen, er losten toch een paar renners maar zij konden weer komen aansluiten. Op 7km van het einde probeerde ik het alleen, maar ik werd direct gecounterd. Zo werd het een sprint, ik kon te laat aanzetten waardoor ik ingesloten geraakte en ik niet vrijuit kon sprinten. Jammer een gemiste kans, maar wel tevreden met het gevoel.

 

Zondag was er regen van bij de start, ik voelde mij zeer slecht door de kou en inspanningen van de dag voordien. Op 20 km van het einde kon ik toch naar de kopgroep rijden met 2 andere. Ik moest zelf geen werk verrichten omdat we met de ploeg weer goed vertegenwoordigd waren in de kopgroep. Maar in de voorlaatste ronde kreeg ik een hongerklop en voelde dat er niet veel meer opzat. Ploegmaat Kjell was ondertussen bezig aan een sterke solo maar hij werd jammer genoeg juist voor het einde ingelopen. Ik werd uiteindelijk 12de in de uitslag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *