Afgelopen weekend stond de Ardense pijl op het programma. Een hoog aangeschrevenen eendagswedstrijd (UCI 1.2) door de Ardennen. Vorig jaar eindigde ik op 13de plaats dus de verwachtingen stonden redelijk hoog gespannen. 

Na een dikke 5 km wedstrijd kon ik op een hellend stuk wegrijden met 8 andere renners. Al gauw konden we een mooie voorsprong bijeen fietsen van een 30 tal seconde. Maar de samenwerking was niet altijd ideaal waardoor het peloton toch een deel van de voorsprong te niet kon doen. Dit was voor mij het sein om een tand bij te steken en onze ontsnapping veilig te stellen. Hierna kregen we toch een vrijgeleiden van het peloton en konden we uitlopen tot een maximale voorsprong van 3 minuten . 

Op de hellingen had ik een goed gevoel. Ik sprintte ook mee voor het bergklassement. In de afdaling van de Rosier belande ik met mijn voor wiel in een diepe put, hierdoor kreeg ik af te rekenen met een lekke tube op een zeer slecht moment. Ik werd geholpen door de neutrale wagen, maar moest zo mijn plaats afstaan in de kopgroep. De rest van de wedstrijd bleef ik in de uitgedunde achtervolgende groep. Om als 40ste te eindigen op 5sec van de winnaar (die nog overbleef uit de kopgroep waar ik oorspronkelijk ook bijzat.)

Morgen sta ik aan de start van de lokale wedstrijd in Beveren! Start om 18u in de Glazenleeuwstraat.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *