Zaterdag was er de Interclub in Pollare. In het begin van de wedstrijd voelde ik mij nog vermoeid van de voorbije koersdagen. Ook een vervelend probleem met mijn versnellingen zorgde er voor dat ik niet goed in de wedstrijd geraakte. Ik twijfelde om van fiets te wisselen, maar dit zou ook problemen met zich brengen. Na ander half uur koersen besloot ik dan toch om gewoon verder te gaan met mijn originele fiets en er het beste van te maken. Ik moeide mij enkele malen in een ontsnapping maar dit draaide allemaal op niks uit. Op twee ronde van het einde geraakte ik met een groep van 29 renners voorop. Deze groep leek te gaan sprinten voor de zege, maar in laatste instantie viel het peloton ons toch nog op de nek. In de sprint op de Pollare berg zat ik iets te ver en door mijn schakel probleem moest ik op een monster verzet sprinten. Ik viel de laatste meters stil waardoor ik het podium door mijn vingers zag glippen en zo 4de werd. Een herhaling van vorig jaar toen ik ook naar een 4de plaats sprintte, toen net achter mijn betreurde ploegmaat Bjarne. Ondanks toch tevreden over mijn week met 3 keer top 11 in 4 dagen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *