Gisteren reed ik mijn thuis koers in Zwijndrecht. We stonden met zo’n 70 renners aan start voor een bocht rijke koers. In de begin fase zat het tempo er meteen in, het peloton werd uitgetrokken op een lang lint. Ik voelde mij niet echt goed en hield mij wat gedeisd. Na 30 km reden 4 renners weg uit het peloton. Wanneer nog een renner probeerde weg te rijden, zag ik mijn kans om ook in de achtervolging te gaan. Met 2 overbrugde we snel de achterstand op de kopgroep. Zodat we met 6 in de spits van de wedstrijd kwamen. De samenwerking verliep naar behoren, zo konden we lang een voorsprong van 30 sec aanhouden. Op 3 ronde van het einde kwam er toch druk van achteruit. Ik besliste om nog eens een extra versnelling te plaatsen. 3 renners moesten de rol lossen, zodat we nog met z’n drieën over schoten. Ik probeerde in de laatste bocht op de verrassing te spelen en zette onmiddellijk aan, maar op 50 meter van de aankomst kwam er nog iemand over. Jammer dat ik de overwinning niet kon nemen voor eigen volk. Toch kan ik tevreden terug kijken op een mooie wedstrijd. 

 

Bedankt aan alle supporters die op post waren!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *