Van 4 tot 8 augustus reed ik de Ronde van Namen. Een lastige 5 daagse verdeeld over 5 ritten in lijn.

 

De eerste 2 ritten waren zeer moeilijk om weg te geraken omdat het parcours hoofd zakelijk tegenwind was. Ik had wel een zeer goed gevoel, maar kon dit moeilijk uitspelen. Ik probeerde telkens nog in de finale maar kreeg nooit een vrijgeleiden. Zo eindigde ik twee keer teleurgesteld op een 18de plaats.

 

In de derde rit condoleerde onze ploeg de wedstrijd voor ploegmaat Celestin die goed gedeclasseerd stond in het klassement. In de laatste kilometers ontsnapte er nog een groepje met Celestin. De aankomst was getrokken op een muur van 300 m, ik zette direct mijn sprint in vanuit het peloton en kon nog enkele renners van de kopgroep inhalen, en werd zo 10de. Celestin pakte de leiderstrui!

 

In de 4de rit reden al snel 4 sterke renners weg. We kregen als ploeg geen enkele hulp om het gat te dichten, zo kregen we nooit vat op de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd brak ik mijn zadel, waardoor ik niet meer het super gevoel had. In de tweede groep sprintte ik wel met een 8ste plaats naar een tweede top 10 plek.

 

Door de zadel breuk van een dag eerder moest ik in de laatste etappe op pad met een ander zadel dan ik gewoon was. Ik voelde al snel dat dit niet ideaal was voor mijn positie. Bovendien kreeg ik in volle finale nog af te rekenen met een hongerklop. Dit maakte dat er niet veel meer in zat dan een 36ste plaats en ik zo ook een top 10 plaats in het klassement door mijn handen zag glippen. Een zware ontgoocheling om zo de ronde af te sluiten. (In het klassement strandde ik uiteindelijk op een 18de plaats)

 

Nu alle focus op het BK van aanstaande Zondag !!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *